Mohon tunggu...
#wiji
Roro Asyu
Roro Asyu
13 Januari 2021 | 3 hari lalu

Ngising

"Pak, kancani ngising."Lagi enak-enak rokokan karo ndelok tipi Diman diceluk anake. Arek cilik iku kroso ngising bengi-bengi. Ora wani nang mburi dhew

Fiksiana
73
5
1
Roro Asyu
Roro Asyu
28 Desember 2020 | 2 minggu lalu

Berkat

"Aku nyuwun miene, Mak."              "Yo iki. Njupuk piring kono."             

Fiksiana
82
1
1
Roro Asyu
Roro Asyu
23 Desember 2020 | 3 minggu lalu

Nabung

  "Tak balekno, tak balekno, Lik. Wedimen lho. Seminggu thok. Duitku rung cair. Minggu ngarep mesti tak balekno."        &nbs

Fiksiana
85
7
1
Roro Asyu
Roro Asyu
19 Desember 2020 | 4 minggu lalu

Resign

Sakdurunge kerjo nggarap kayu koyok saiki, gawe mejo, kursi, lemari, sak onoke, Diman tau kerjo dadi kuli bangunan. Wong lanang iku yo tau kerjo nang&

Fiksiana
333
9
1
Roro Asyu
Roro Asyu
17 Desember 2020 | 1 bulan lalu

Status

"Lha awakmu ki aneh, disiri gak gelem, ditinggal kok ditangisi."              "Sopo sing nangisi?"    &nb

Fiksiana
148
8
1
Roro Asyu
Roro Asyu
14 Desember 2020 | 1 bulan lalu

Iri

    "Ji, nduwe godong salam ta?"              Isuk-isuk Lik Mar, tonggo sebelah omah, moro. Wiji sing lag

Fiksiana
110
2
1
Roro Asyu
Roro Asyu
12 Desember 2020 | 1 bulan lalu

Sepedaan

"Pak, sepedaku rusak."Isuk-isuk Tomin lapor nang bapake. Sepeda roda telu sing suwi ora ditumpaki rusak."Tumbas sepeda, Pak," omonge Tomin nang bapake

Fiksiana
145
8
1
Roro Asyu
Roro Asyu
09 Desember 2020 | 1 bulan lalu

Cupang

Mari wingi nggegeri sepeda, isuk iki Tomin ganti ribut njaluk iwak. Dudu iwak lawuh, ning iwak urip. Dudu ora nduwe, nang omah sing ancen ono kolam ci

Fiksiana
137
7
3
Roro Asyu
Roro Asyu
07 Desember 2020 | 1 bulan lalu

Resepsi

Wis omah-omah limang tahunan, Wiji karo Diman kerep dadi jujukan arek-arek enom sing kate rabi karo sing anyaran rabi. Ora mergo wis dianggep pengalam

Fiksiana
96
4
3
Roro Asyu
Roro Asyu
05 Desember 2020 | 1 bulan lalu

Gawean Omah

"Mak e nang ndi?""Umbah-umbah," saure Tomin.Diman kaet ae mulih kerjo. Wong lanang iku leyeh-leyeh nang kursi karo ngipasi awake atek majalah sing ono

Fiksiana
120
1
3
Roro Asyu
Roro Asyu
03 Desember 2020 | 1 bulan lalu

Salah Zaman

"Iki sopo, Pak?""Lha sopo lho."Tomin nyawangi foto sing dicekel. Foto sing wis burek iku diemat-emati."Sopo ya, iki?" takone maneh, saiki arek lanang&

Fiksiana
113
2
3
Roro Asyu
Roro Asyu
01 Desember 2020 | 1 bulan lalu

Wangi

"Mak, nyuwun plastik.""Ngge opo?""Ngge dolenan.""Iku goleki dhewe, nang pojokan. Akeh kresek."Wiji sing lagek masak mung njuding atek sutile, nduduhi&

Fiksiana
126
3
3
Roro Asyu
Roro Asyu
20 November 2020 | 1 bulan lalu

Gatel

Wiji mandeg lek ngulek sambel. Wong wedok iku nyawang anake karo mikir. Ora suwi ndeweke mung gedhek.

Fiksiana
159
5
3
Roro Asyu
Roro Asyu
18 November 2020 | 1 bulan lalu

Ndangdutan

"Yak, ini dia artis kita dari ibu kota!"Neli sing kaet metu soko omahe kaget, nganti meh njumbul. Arek wedok sing wis ayu, ketok kate mlaku-mlaku iku

Fiksiana
152
7
1
Roro Asyu
Roro Asyu
17 November 2020 | 2 bulan lalu

Srawung

Jenenge urip nang kampung, nduwe tonggo, gelem ora gelem yo kudu srawung. Lek boso kerene ngunu "bersosialisasi". Ngunu ugo Wiji karo tonggo-tonggone.

Fiksiana
155
1
1
Roro Asyu
Roro Asyu
16 November 2020 | 2 bulan lalu

Urip Bareng

  "Teman hidup, ning gak hidup bersama ki aku gak iso."            "Kan mung sementara. Sampek cukup tabungane ding

Fiksiana
179
2
1
Roro Asyu
Roro Asyu
15 November 2020 | 2 bulan lalu

Ngamar

"Emoh nang kene, Mak. Ayo mulih."Tomin sing mari mutah, awake sik panas, ngejak mulih."Yo sik, nunggu Pak Dokter.""Uwis.""Kene, gendong Pak e," omonge

Fiksiana
138
3
1
Roro Asyu
Roro Asyu
14 November 2020 | 2 bulan lalu

Rahasia

"Sakjane aku ki mbok anggep opo, Pak?""Yo gak mesti," saure Diman."Maksude?""Yo gak mesti. Kadang tak anggep gapuro balai desa, kadang koyok karung be

Fiksiana
128
3
1
Roro Asyu
Roro Asyu
13 November 2020 | 2 bulan lalu

Jajan

    "Uwun uwik, Pak."            "Dingge opo?"            "Umbas jajan."  &

Fiksiana
181
3
3
Roro Asyu
Roro Asyu
12 November 2020 | 2 bulan lalu

Sido Ta Gak?

                     "Ngko bengi sido, Mak?"            Wiji

Fiksiana
146
3
1