Mohon tunggu...
Roro Asyu
Roro Asyu Mohon Tunggu... #IndonesiaLebihLemu

suka makan, suka nulis, suka baca, tidak suka sandal basah www.rinatrilestari.wordpress.com www.wongedansby.wordpress.com

Selanjutnya

Tutup

Cerpen Pilihan

Sepedaan

12 Desember 2020   09:35 Diperbarui: 12 Desember 2020   09:39 320 8 0 Mohon Tunggu...

"Pak, sepedaku rusak."

Isuk-isuk Tomin lapor nang bapake. Sepeda roda telu sing suwi ora ditumpaki rusak.

"Tumbas sepeda, Pak," omonge Tomin nang bapake sing lagek serbet-serbet montor.

"Apane sing rusak? Kene, diservis sik."

Tomin nyurung sepedane nyedeki bapake. Arek lanang iku lagi pingin sepedaan maneh.

"Ban e mbledos. Tumbas neh yo, Pak," omonge nang bapake.

"Sik, diprikso sik," saure Diman.

Diman nyeleh serbete. Wong lanang iku ganti ngedep sepedane Tomin. Disawangi ngisor nduwur, ngarep mburi. Tomin sing mau ngadeg sanding bapake saiki lungguh, melu-melu mrikso sepeda.

"Rusak ya, Pak?" takone.

Diman ora langsung nyauri. Wong lanang iku njupuk obeng. Matane sik mrikso sepeda. Ora suwi wong lanang iku manthuk-manthuk.

"Rodok lara iki sepedae. Gak tau diservis iki sepedae?" Ganti Diman takon nang anake.

HALAMAN :
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
VIDEO PILIHAN
KONTEN MENARIK LAINNYA
x
12 Desember 2020