Mohon tunggu...
#tomin
Roro Asyu
Roro Asyu
06 Maret 2021 | 1 bulan lalu

Geger

Cerpen Geger, Ngrungokno wong curhat yo iso. Kadang ngunu iku mergo gak kuat mikir dhewe, lek onok konco crito yo dirungokno sak isone.

Fiksiana
140
3
2
Roro Asyu
Roro Asyu
02 Maret 2021 | 1 bulan lalu

Tonggo

"Bosen aku, Ji. Kate metu-metu gak iso. Nang omah ae suwi-suwi setres aku." "Lha yok opo maneh, Yu, wong yo sik koyok ngene."

Fiksiana
96
2
2
Roro Asyu
Roro Asyu
04 Februari 2021 | 2 bulan lalu

Cerpen: Obah

Cerita pendek. Contoh cerpen bahasa daerah. Cerpen bahasa jawa.

Fiksiana
152
3
2
Roro Asyu
Roro Asyu
27 Januari 2021 | 2 bulan lalu

Cerpen: Prei

"Ayo, Mas, dolen.""Dolen ndok ndi wong sik koyok ngene kok.""Bosen aku ndok omah ae. Nang mal opo pantai.""Iki sik PSBB, gak oleh metu-metu. Ditutup k

Fiksiana
331
2
2
Roro Asyu
Roro Asyu
20 Januari 2021 | 2 bulan lalu

Simpenan

Wis meh setahun pandemi, durung ono tanda lek bakal ndang mari. Uripe Diman karo anak bojone ora beda karo tonggo-tonggone, selot abot. Dadi tukang ka

Fiksiana
202
4
2
Roro Asyu
Roro Asyu
13 Januari 2021 | 3 bulan lalu

Ngising

"Pak, kancani ngising."Lagi enak-enak rokokan karo ndelok tipi Diman diceluk anake. Arek cilik iku kroso ngising bengi-bengi. Ora wani nang mburi dhew

Fiksiana
278
5
1
Roro Asyu
Roro Asyu
28 Desember 2020 | 3 bulan lalu

Berkat

"Aku nyuwun miene, Mak."              "Yo iki. Njupuk piring kono."             

Fiksiana
205
1
1
Roro Asyu
Roro Asyu
23 Desember 2020 | 3 bulan lalu

Nabung

  "Tak balekno, tak balekno, Lik. Wedimen lho. Seminggu thok. Duitku rung cair. Minggu ngarep mesti tak balekno."        &nbs

Fiksiana
303
7
1
Roro Asyu
Roro Asyu
19 Desember 2020 | 3 bulan lalu

Resign

Sakdurunge kerjo nggarap kayu koyok saiki, gawe mejo, kursi, lemari, sak onoke, Diman tau kerjo dadi kuli bangunan. Wong lanang iku yo tau kerjo nang&

Fiksiana
382
9
1
Roro Asyu
Roro Asyu
17 Desember 2020 | 4 bulan lalu

Status

"Lha awakmu ki aneh, disiri gak gelem, ditinggal kok ditangisi."              "Sopo sing nangisi?"    &nb

Fiksiana
196
8
1
Roro Asyu
Roro Asyu
14 Desember 2020 | 4 bulan lalu

Iri

    "Ji, nduwe godong salam ta?"              Isuk-isuk Lik Mar, tonggo sebelah omah, moro. Wiji sing lag

Fiksiana
203
2
1
Roro Asyu
Roro Asyu
12 Desember 2020 | 4 bulan lalu

Sepedaan

"Pak, sepedaku rusak."Isuk-isuk Tomin lapor nang bapake. Sepeda roda telu sing suwi ora ditumpaki rusak."Tumbas sepeda, Pak," omonge Tomin nang bapake

Fiksiana
308
8
1
Roro Asyu
Roro Asyu
09 Desember 2020 | 4 bulan lalu

Cupang

Mari wingi nggegeri sepeda, isuk iki Tomin ganti ribut njaluk iwak. Dudu iwak lawuh, ning iwak urip. Dudu ora nduwe, nang omah sing ancen ono kolam ci

Fiksiana
222
7
3
Roro Asyu
Roro Asyu
07 Desember 2020 | 4 bulan lalu

Resepsi

Wis omah-omah limang tahunan, Wiji karo Diman kerep dadi jujukan arek-arek enom sing kate rabi karo sing anyaran rabi. Ora mergo wis dianggep pengalam

Fiksiana
124
4
3
Roro Asyu
Roro Asyu
05 Desember 2020 | 4 bulan lalu

Gawean Omah

"Mak e nang ndi?""Umbah-umbah," saure Tomin.Diman kaet ae mulih kerjo. Wong lanang iku leyeh-leyeh nang kursi karo ngipasi awake atek majalah sing ono

Fiksiana
199
1
3
Roro Asyu
Roro Asyu
03 Desember 2020 | 4 bulan lalu

Salah Zaman

"Iki sopo, Pak?""Lha sopo lho."Tomin nyawangi foto sing dicekel. Foto sing wis burek iku diemat-emati."Sopo ya, iki?" takone maneh, saiki arek lanang&

Fiksiana
180
2
3
Roro Asyu
Roro Asyu
01 Desember 2020 | 4 bulan lalu

Wangi

"Mak, nyuwun plastik.""Ngge opo?""Ngge dolenan.""Iku goleki dhewe, nang pojokan. Akeh kresek."Wiji sing lagek masak mung njuding atek sutile, nduduhi&

Fiksiana
172
3
3
Roro Asyu
Roro Asyu
20 November 2020 | 4 bulan lalu

Gatel

Wiji mandeg lek ngulek sambel. Wong wedok iku nyawang anake karo mikir. Ora suwi ndeweke mung gedhek.

Fiksiana
217
5
3
Roro Asyu
Roro Asyu
18 November 2020 | 5 bulan lalu

Ndangdutan

"Yak, ini dia artis kita dari ibu kota!"Neli sing kaet metu soko omahe kaget, nganti meh njumbul. Arek wedok sing wis ayu, ketok kate mlaku-mlaku iku

Fiksiana
192
7
1
Roro Asyu
Roro Asyu
17 November 2020 | 5 bulan lalu

Srawung

Jenenge urip nang kampung, nduwe tonggo, gelem ora gelem yo kudu srawung. Lek boso kerene ngunu "bersosialisasi". Ngunu ugo Wiji karo tonggo-tonggone.

Fiksiana
315
1
1