Mohon tunggu...
#bahasa jawa
Roro Asyu
Roro Asyu
20 November 2020 | 6 hari lalu

Gatel

Wiji mandeg lek ngulek sambel. Wong wedok iku nyawang anake karo mikir. Ora suwi ndeweke mung gedhek.

Fiksiana
102
5
0
Roro Asyu
Roro Asyu
18 November 2020 | 1 minggu lalu

Ndangdutan

"Yak, ini dia artis kita dari ibu kota!"Neli sing kaet metu soko omahe kaget, nganti meh njumbul. Arek wedok sing wis ayu, ketok kate mlaku-mlaku iku

Fiksiana
111
7
1
Roro Asyu
Roro Asyu
17 November 2020 | 1 minggu lalu

Srawung

Jenenge urip nang kampung, nduwe tonggo, gelem ora gelem yo kudu srawung. Lek boso kerene ngunu "bersosialisasi". Ngunu ugo Wiji karo tonggo-tonggone.

Fiksiana
85
1
1
Roro Asyu
Roro Asyu
16 November 2020 | 1 minggu lalu

Urip Bareng

  "Teman hidup, ning gak hidup bersama ki aku gak iso."            "Kan mung sementara. Sampek cukup tabungane ding

Fiksiana
157
2
1
Roro Asyu
Roro Asyu
15 November 2020 | 1 minggu lalu

Ngamar

"Emoh nang kene, Mak. Ayo mulih."Tomin sing mari mutah, awake sik panas, ngejak mulih."Yo sik, nunggu Pak Dokter.""Uwis.""Kene, gendong Pak e," omonge

Fiksiana
98
3
1
Roro Asyu
Roro Asyu
14 November 2020 | 1 minggu lalu

Rahasia

"Sakjane aku ki mbok anggep opo, Pak?""Yo gak mesti," saure Diman."Maksude?""Yo gak mesti. Kadang tak anggep gapuro balai desa, kadang koyok karung be

Fiksiana
92
3
1
Roro Asyu
Roro Asyu
13 November 2020 | 1 minggu lalu

Jajan

    "Uwun uwik, Pak."            "Dingge opo?"            "Umbas jajan."  &

Fiksiana
113
3
3
Roro Asyu
Roro Asyu
12 November 2020 | 2 minggu lalu

Sido Ta Gak?

                     "Ngko bengi sido, Mak?"            Wiji

Fiksiana
108
3
1
Cerpen: Diet
Roro Asyu
Roro Asyu
11 November 2020 | 2 minggu lalu

Cerpen: Diet

Ilustrasi: Sampul buku Tomin 2017 karya Dwi HartantoIsuk wayahe sarapan, Diman, Wiji karo anake wis siap ngubengi mejo. Ora langsung mangan, Diman mil

Fiksiana
126
3
2
Roro Asyu
Roro Asyu
10 November 2020 | 2 minggu lalu

Danggling

"Ojo diteleh kunu."Diman sik ae kaet kate ndekek anduk nang nduwur kasur, bojone wis bengok. Wong lanang iku ngangkat tangane maneh. Anduk sing diceke

Fiksiana
89
1
2
Roro Asyu
Roro Asyu
09 November 2020 | 2 minggu lalu

Sekolah

"Lha yok opo, Man, ngelu ndasku lek ben dino bojoku mung muring ae isone."Diman ora nyauri. Wong lanang iku mung ngrungokno karo nyedot rokoke."Aku ki

Fiksiana
147
2
1
Roro Asyu
Roro Asyu
08 November 2020 | 2 minggu lalu

Cinta

"Rangga jancuk!"Suwarane Wiji sing banter nggarai Diman sing lagek nyruput wedang kopine langsung nyembur."Astaghfirullah," omonge Diman karo ngelap l

Fiksiana
87
2
1
Roro Asyu
Roro Asyu
07 November 2020 | 2 minggu lalu

7 Rupa

Kalau kupilih di ini, apa kata di sana?Kalau kupilih di sana, di sini akan terluka"Ouh ngunu maine?"Sungguh ku merasa resah untuk menilaisesuatu yang&

Fiksiana
125
4
1
Roro Asyu
Roro Asyu
06 November 2020 | 2 minggu lalu

Angel

"Cintamu terlalu sulit untukku.""Maksude?""Angel.""Apane?""Kabeh."Mari ngomong Wiji ngadeg. Arek wedok iku kate ngalih. Omong-omongan ning ora ono sep

Fiksiana
137
1
1
sagittaries_room
sagittaries_room
05 November 2020 | 3 minggu lalu

Contoh Geguritan Menggunakan Nama Sendiri

Haloo Mantemaan.. Geguritan (puisi) di bawah ini aku buat karena harus memenuhi tugas bahasa Jawa semasa aku sekolah dulu (sekitar tahun 2017), karena

Fiksiana
73
8
1
Roro Asyu
Roro Asyu
05 November 2020 | 3 minggu lalu

Turu Sore

Dadi tukang kayu, gawean ora mesti. Kadang ono, kadang ora ono, kadang yo akeh nganti ora iso nyekel. Wis pirang-pirang dina, Diman lagi akeh gawean.&

Fiksiana
171
1
1
Roro Asyu
Roro Asyu
04 November 2020 | 3 minggu lalu

Daster

"Ojo ditariki ngunu tho, ngko suwek."Dikandani emake, Tomin ora nggambres. Arek lanang cilik iku pancet nariki dastere emake karo ngenakno nyusu. Dipa

Fiksiana
100
3
1
Roro Asyu
Roro Asyu
03 November 2020 | 3 minggu lalu

Wayahe

Awan wayahe mangan, Diman mulih. Gaweane wis rodo longgar, bojone isuk mau wis diwanti ora usah ngirim panganan. Diman pingin mangan awan nang omah ka

Fiksiana
125
4
1
Roro Asyu
Roro Asyu
02 November 2020 | 3 minggu lalu

Telpon

"He? Gak, lagi leren iki. Opo'o?""Ouh. Biasa sih, jenenge wong kerjo.""Kesel yo leren.""Gak.""Ho oh.""Gak sih.""Yo kadang.""Gak ngerti.""Gak.""Gak."La

Fiksiana
119
3
1
Roro Asyu
Roro Asyu
29 Oktober 2020 | 4 minggu lalu

Tas Anyar

"Pensilku ndi, Mak?""Ndok tepak.""Tepakku ndi?""Yo ndok njero tas.""Tasku ndi?"Wiji ambegan dowo. Wong wedok iku kesel nyauri anake. Rong ndino maneh&

Fiksiana
249
2
1