Mohon tunggu...
#cerita bahasa jawa
Roro Asyu
Roro Asyu
26 Oktober 2020 | 5 bulan lalu

Renang

"Pak, ayo renang."Diman nyawang bojone. Isuk, lagi enak-enak ngopi bojone moro ngajak renang."Renang opo, wong mesti mendelep ngunu.""Makane ajarono."

Fiksiana
178
4
1
Roro Asyu
Roro Asyu
22 Oktober 2020 | 5 bulan lalu

Malam Minggon

"Lapo?""Apane""Nyawang ae lapo?"Diman mesem. Wong lanang iku rodo isin, ketemon. Ora nyauri dheweke malah nyandak es teh nang ngarepe. Wiji sing lagi&

Fiksiana
299
7
1
Roro Asyu
Roro Asyu
21 Oktober 2020 | 5 bulan lalu

PKI

"PKI saiki terlarang, onok undang-undange."

Fiksiana
168
3
1
Roro Asyu
Roro Asyu
21 Oktober 2020 | 5 bulan lalu

Gelang

"Anyar maneh gelange.""Halah, mung cilik-cilikan iki.""Cilik lek akeh ngunu yo abot.""Bapake Caca mari oleh rapelan."Minggu isuk mari senam bareng nan

Fiksiana
182
3
2
Roro Asyu
Roro Asyu
20 Oktober 2020 | 5 bulan lalu

Utang

"Makane urip ki gak usah kakean gaya.""Sampeyan yo melu ngrasakno kok.""Iyo, ngrasakno mumete!"Isuk-isuk tonggo sebelah omahe Diman wis rame. Perkoron

Fiksiana
213
2
2
Roro Asyu
Roro Asyu
20 Oktober 2020 | 5 bulan lalu

Tanggal Limo Las

Mari garapan omah beres, Wiji budal adus. Ora mung adus, wong wedok iku umbah-umbah sisan. Wis dadi kebiasaan, adus brarti umbah-umbah. Klambi sing ma

Fiksiana
166
1
2
Roro Asyu
Roro Asyu
19 Oktober 2020 | 6 bulan lalu

Bojo Anyar

"Assalamualaikum.""Woo...""Kok woo sih?""Woh iyo. Waalaikumsalam. Mari mangan opo?"Krungu pitakone bojone, Wiji ora langsung nyauri tapi mrengut. Sedi

Fiksiana
220
4
2
Roro Asyu
Roro Asyu
17 Oktober 2020 | 6 bulan lalu

Bengkak

Lek ndelok bojone mecucu utowo ngomel Diman wes biasa. Ning ndelok bojone mecucu meh sedinoan lan ora ketok ndemok sego, iku kaet aneh. Dudu poso, Dim

Fiksiana
106
3
2
Roro Asyu
Roro Asyu
16 Oktober 2020 | 6 bulan lalu

Surup

"Pak, Tomin ndok ndi?""Lha embuh, wong aku kaet teko kok."Sore, Wiji sing kaet mari nyapu omah nggoleki anake. Diman sing kaet ae teko lungguh nang ng

Fiksiana
223
1
2
Roro Asyu
Roro Asyu
15 Oktober 2020 | 6 bulan lalu

Pinter

"Lek menang, besok Mama belikno henpon.""Serius, Ma?""Yo serius.""Asik."Neni karo anake, Monik, mari mulih saka mal. Wong loro iku ketok seneng."Kelas

Fiksiana
222
2
2
Roro Asyu
Roro Asyu
14 Oktober 2020 | 6 bulan lalu

Anak...

"Ndek jaman berjuang...njur kelingan anak lanang...biyen tak openi, ning saiki ono ngendi..."Isuk-isuk Diman nyanyi nirukno lagu nang radio. Wong lana

Fiksiana
140
1
2
Roro Asyu
Roro Asyu
14 Oktober 2020 | 6 bulan lalu

Hadiah

"Kancil yang kecewa lalu mengejar kera. Dia ingin meminta kembali pisangnya...""Kecewa ti opo, Mak?""Kecewa ki gelo."Wiji sing wingi mari nukokno anak

Fiksiana
144
2
2
Roro Asyu
Roro Asyu
14 Oktober 2020 | 6 bulan lalu

Sawang Sinawang

Di ketiakmu yang kecut itu, pernah kusisipkan bibir iniKenang-kenanglah di tiap malam sebelum tidurmuWiji lagek lungguh. Wong wedok iku ketok lagi nye

Fiksiana
184
1
2
Kakus Mampet
Lina Maisaroh
Lina Maisaroh
05 Agustus 2020 | 8 bulan lalu

Kakus Mampet

"Dek, saking pundi kok namung piyambakan?" pitakone Mas Bayu. Kok ya ndadak mesem kang banget manise ngono lho. Maraakke aku ndredeg lan nganti olehku

Fiksiana
1259
10
3