Mohon tunggu...
Sayyid Jumianto
Sayyid Jumianto Mohon Tunggu... Guru - menulis untuk perubahan, bila tidak bisa membaca tulisanku disini mampir di bloggku https://jogjakiri.blogspot.com/

Menulis adalah memulai suatu perubahan https://jogjakiri.blogspot.com/ Alsayyid jumianto

Selanjutnya

Tutup

Joglosemar

Jajan Pasar

12 September 2021   11:58 Diperbarui: 12 September 2021   12:10 27 1 0
+
Laporkan Konten
Laporkan Akun
Lihat foto
Jajan Pasar
Dok.prialsayyidja

Jajan pasar

Sayyid jumianto

Minggu esok iki aku mlaku-mlaku karo bojoku mumpung ing tlatah kene wes mudun level PPKM. Eyum krasa esuk iki mendung ing saknduwure Jogja katon marahi edum hawane.

 Mendung ing sisane ketiga mucuk ing sasi rendeng. Kabeh kadang tani ngantu-ngantu iki mangsa ketiga akhir opo mangsa rendeng ing tengahe sasi September mbiyen ing pranata mangsa wes rendeng ning wolak waliking zaman saiki amergo pokale manungsa kabeh kahanan dadi owah. 

Pranata mangsa kaganti ramalan cuaca soko BMKG kang update pendak dina pendak detik iso di akses nggo HP sisan, nambahi pranata mangsa ing tanggalan kalah update.

Mbiyen sakdurunge gantine musim ngene akeh wong podo ujub syukur yoiku kanti upacara-upacara slametan kang nyambut gantine musim ngene iki. Sego kuning, pitik ingkung, gudangan lan jajan pasar kanggo wujud syukur karo sik anggawe urip lan kabeh kamggo nylametake kahanan, alam, ugo kelangsungan urip sak ngarepe mengko.

Dok.pri Alsayyidja
Dok.pri Alsayyidja
Jajan Pasar


Jajan pasar mbiyen amung dianggo upacara, slametan ana ing tengahe masyarakat Jawa khususe ing tlatah Jogja lan Jawa tengah kanggo ngepyaki, nyongsong iki jajan pasar saiki bedo saiki kabeh wong iso tuku ing ngendi papan.

 Amergo kuwi kabeh jajan pasar wes kanggep panganan lumrah wae koyo kue-kue roti-roti kering, basah lan kue gawean pabrik liyane. 

Lumrahe jajan pasar saiki dadi panganan lumrah ing sak tengahe masyarakat lumrah umum tuku ing kios-kios lumrah.

HALAMAN :
  1. 1
  2. 2
Mohon tunggu...

Lihat Konten Joglosemar Selengkapnya
Lihat Joglosemar Selengkapnya
Beri Komentar
Berkomentarlah secara bijaksana dan bertanggung jawab. Komentar sepenuhnya menjadi tanggung jawab komentator seperti diatur dalam UU ITE

Belum ada komentar. Jadilah yang pertama untuk memberikan komentar!
VIDEO PILIHAN
LAPORKAN KONTEN
Alasan