Mohon tunggu...
Abu Kemal
Abu Kemal Mohon Tunggu...

- 33 : 70-71

Selanjutnya

Tutup

Edukasi

Nyoblos=Ga Nyoblos?

10 April 2014   16:23 Diperbarui: 23 Juni 2015   23:50 0 4 5 Mohon Tunggu...

Kait isuk wingi ketok Jupri thenguk2 ndik buk cedek balai rw, dengaren gak ketok rokokan, mugo2 ae dekne lagek blajar gak rokokan. Sampek jam setengah siji awan mari Dluhur wingi, wong2 wis mari nyoblos, Jupri ijik ndik kono karo tangane nyekeli kertas "undangan nyoblos" di lempit2 sampek kucel. "gak nyoblos cak ?" "sek bos, aku jik durung manteb jange nyoblos gambar opo, . . . . . . lha njenengan  wis (nyoblos) tah, jange nangdi kok ambek yuk?" "aku wis mari cak isuk mau tak pruput ae ndang mari,  lha iki arep ngeterno yuk mu niliki konco,  opo'o peno arep nyoblos ae sek kathik  durung manteb barang, padane arep nglamar arek ae . . . . . . . . . . . . .". " . . . . . . .  haha ha isok ae njenengan  bos, lha koyok awak dewe ngenge iki gak ragu2 yok opo, gak kenal patai opo2, gak kenal caleg sopo2. Opo maneh lek ndelok polah tingkahe wong2 sing jarene wakile rakyat iku. Nontok janji2ne ndik poster2, iklan tv, koran . . . . . biyuuuuh, iwak klothok gak klompenan, kapur barus ndik njero lemari . . . . . . . . . . . . . ". " . . . . . .  he he he opo iku onok klompen ndik  njero lemari . . . . . . . . ? ? ? ?". " . . . iwak klothok gak klompenan, kapur barus ndik njero lemari . . . . . .  omongane thok gak karuan, nggedabrus gak mari2 . . . . . . . . . .. . ha ha ha ha ha ha . . . . . . . ". " . . . . . ha ha ha ha, lha terus yok opo mosok  peno jange golput maneh?". Gak  nunggu cak Jupri njawab, aku budhal ngidul nggoncengno pemaisuri. Ndek dalan aku mikir, bener aku ta bener cak Jupri seh? Aku mau ancene wis nyoblos gambar partai sing (sumprit) aku gak ngerti babar blas jerohane partai sing tak pilih. Aku mau yo nyoblos gambar uwong, sumprit aku gak kenal blas uwonge, gak weruh blas klakuane, yo gak weruh wong sing tak pilih iku mau omahje endi. Nawur dot kom, pokoke nyoblos. Ya Alloh, hambamu tadi sudah mencoba untuk memilih (lho ya ujug2 iso ganti basa Indonesia), terserah njenengan ya Alloh, cuma setunggal harapan kulo, jadikan negaraku ini menjadi lebih baik (halah mbalik basa Indonesia maneh se, iki artine hatiku memang Indonesia tulen). Aamiin.