Mohon tunggu...
Limbuk
Limbuk Mohon Tunggu... lemu ginuk-ginuk

Pinter nuturi wong liyan, nanging ora bisa nuturi awake dewe

Selanjutnya

Tutup

Puisi

Puisi | Santoso Mahargono, Yen Nulis Aja Rok-rok Asem!

29 Desember 2019   15:51 Diperbarui: 29 Desember 2019   17:25 63 8 2 Mohon Tunggu...
Lihat foto
Puisi | Santoso Mahargono, Yen Nulis Aja Rok-rok Asem!
Sumber:123rf.com

Ngemati kanti gemati ing tlatah fiksi, daktemuake sliramu lagi njagong madep mangulon. Sarwa mbeber dluwang lan pulpen ing tangan. Banjur metekur nulis larik-larik geguritan.

Kahanan apa kang arep kok dadiake bahasan? Ati kang lagi kasmaran, raga kang nandang wuyung, apa pikiran rudek kang dikepung suwung?

Dudu! Dudu kuwi kang marahi sumedhot ing njero atimu. Ananging isu moral lan kepincangan-kepincangan sosial ing sakiwa tengenmu. Bilih luwih nggegirisi tinimbang lelakon tresna Janaka lan Banowati.

Sanajan durung mateng temenan anggonmu ngurih-urihi geguritan, Simbok melu seneng, sliramu wis nemuake dalan endi kang arep tinuju. Amung siji titi wanti lan pesenku. Yen nulis kuwi aja rok-rok asem! Ibarat pedang, sansaya ajeg diasah, sansaya landep kanggo motong gulu.

VIDEO PILIHAN
KONTEN MENARIK LAINNYA
x