Mohon tunggu...
Azizah Masrukah
Azizah Masrukah Mohon Tunggu... Nama lengkap

IKLAS BERAMAL

Selanjutnya

Tutup

Cerpen

Acaraku Dino Minggu

16 September 2019   07:34 Diperbarui: 16 September 2019   09:02 0 1 0 Mohon Tunggu...
Acaraku Dino Minggu
Dokpri

Senenge roso atiku lak wes teko dino Minggu. Tak kiro kabeh pegawai podo seneng,ora mung aku seng dadi guru.Pegawai swasta utowo buruh pabrik seg dino Minggu libur yo podho bungah.

Kabeh gawe acara go rifres otowo kumpol keluargo. Awit mambengi pikirane gramyang kiro-kiro gawe acara opo sesok awan iki.Anakku kabeh podo muleh mergo libur kuliyah,pingin gawe panganan utowo camilan seng wingi wes tak pelajari neng buku masak-memasak. Arep istirahat total ora ngopo-ngopo kok yo tetep wae ora iso.

Mulo lak wes teko dino libur ngeneki,pingine turu seng angkler, kadang isuk tangi sampek podo bangkong kabeh amergo nyantai ora ono tanggungan mulang, opo yo ngono hehe...Tapine yo ra ngono,la aku seng dadi ibune malah ora prei blas.Durung cuciane seng sak bak gedhe,piring reget sak tumpuk neng wadah korahan.

La terus kapan preine? Yo ra popo... iki wes dadi tanggung jawabe ibu kanggone keluargo.

Mugo diparingi tetep sehat biso manfaati sekabehane.

Dino Minggu jam 06.30 WIB

Muleh teko mlaku-mlaku isuk.

Anak lanangku ujuk-ujuk nyedek banjur matur

"Mi,badhe mawi acara nopo ing dino libur niki geh?"

"Kulo diajari masak puron lo...monggo kulo terne teng pasar?"

"Benjeng wulan kaleh teng Asrama kulo, badhe wonten lomba masak sego goreng mawot Mi" jare anak lananku maneh.

HALAMAN :
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
KONTEN MENARIK LAINNYA
x