Mohon tunggu...
#geguritan
Panjenenenganipun Wonten Ing Ndonya
clara deo
clara deo
13 Juni 2019 | 3 bulan lalu

Panjenenenganipun Wonten Ing Ndonya

Dening : Clara DeoTatu tatunipun batos ngalampahi nerakaning ndonyaSampun sakmenten dinten, wulan, ngalampahi taunSaestu panjenenganipun mboten kiat d

Fiksiana
82
1
0
Puisi | Panyuwunku
Mbah Ukik
Mbah Ukik
14 April 2018 | 1 tahun lalu

Puisi | Panyuwunku

Gumelar oro-oro Ibu Pertiwi kang amba tanpa winatesPinayungan Bapa Angkasa kang murub ayub suminaring purnamasidhiIng kene, palataran oro-oro Sang Bro

Fiksiana
891
21
4
[Puisi Tiga Bahasa] Berita dari Negeri Langit
Sri Wintala Achmad
Sri Wintala Achmad
16 Maret 2018 | 1 tahun lalu

[Puisi Tiga Bahasa] Berita dari Negeri Langit

Pagi, kauawali dengan membuka pintuSaat angin berulang datang bertamuMenyampaikan kabar dari negeri langitPerihal sepotong bulan yangDiperebutkan ribu

Fiksiana
1540
1
4
Frengki Kontras
Frengki Kontras
20 Februari 2018 | 1 tahun lalu

Alam Kalangenan | Geguritan

Kayata semune wayah soreTanpa sunar panguripanKayata abang brananing wanci surupAwang-awang tanpa pamanggihSepi...sepi mampring!Tanpa ana bayu kang ku

Fiksiana
578
1
1
Dimas Aji
Dimas Aji
02 Juli 2017 | 2 tahun lalu

Kumpulan Puisi Jawa Karyaku

DIRGAHAYU POLRITanggal 1 Juli, dino bersejarah kanggo bapak ibu polisiSaben tahun diperingati minangka dina ambal warsane aparat penegak hukum, penjag

Fiksiana
2199
1
1
Gendis Pambayun
Gendis Pambayun
16 September 2016 | 2 tahun lalu

Katresnan

Sareng pagut ing paningalLir panjang putra tumibeng selasareng ing sumyurnyaSun esmu merangSun lungguh tumungkulKemenyut panggalihmuEsem pait madu tum

Fiksiana
88
2
2
Lengkruhing Lelaku
Mbah Ukik
Mbah Ukik
29 Agustus 2016 | 3 tahun lalu

Lengkruhing Lelaku

Ing kene aku sendheku ing eninge ciptatanpa rasa hamung karsa kekarep ninggalake donyaSanajan ta lintang gumebyar ing tawangaku ora wani ndhangak mand

Fiksiana
340
11
7
Bu, Kula Nyuwun Duka
Mbah Ukik
Mbah Ukik
09 Juli 2016 | 3 tahun lalu

Bu, Kula Nyuwun Duka

Ora ana tumetesing luh nalika aku sembah sungkem ing ngarsane Biyungkaya dene nalika aku lunga ninggalake omahjumangka lumaku ngungkuri desakairing do

Fiksiana
470
14
11
Karya Menjadikan Ada
Anjrah Lelono Broto
Anjrah Lelono Broto
01 April 2016 | 3 tahun lalu

Karya Menjadikan Ada

Oleh Anjrah Lelono Broto         ‘Aku menulis, maka aku ada’, nampaknya pelesetan dari ‘cogito ergo sum’-n

Humaniora
90
1
11
Noquba Z
Noquba Z
10 Maret 2016 | 3 tahun lalu

Kurangnya Peminat Puisi Jawa Geguritan

Puisi jawa atau dikenal juga dengan sebutan geguritan, makin hari semakin berkurang peminatnya. Hal ini disebabkan masyarakat jawa sudah mulai banyak

Fiksiana
179
1
1
Asa  Wahyu  Setyawan Muchtar
Asa Wahyu Setyawan Muchtar
27 Januari 2016 | 3 tahun lalu

Emak Nggroweng

EMAK NGROWENG Sewek lurik tinggal sak suwek Centhing putih padha ndredhet pinggire Ora ketang  jagung sak pipilan Ora ketang pohong sak parutan A

Fiksiana
39
1
1
Wasidi Wasidi
Wasidi Wasidi
16 April 2015 | 4 tahun lalu

Angesthi Paraning Gusti

Angesthi Paraning Gusti Nalika prentuling rasa tuwuh ngrembaka nyadhong wilasa Dak eksi paraning Gusti mrih basuki pinanggya wuri langut-lan

Fiksiana
52
1
1
Eskage
Eskage
28 Maret 2015 | 4 tahun lalu

(Geguritan) Urip

urip lan urip sakwise koyo ora ono watese esuk isih thenguk-thenguk awan wis ditangisi ngguguk sore isih priyayi wengi wis tanpo pengaji urip

Fiksiana
467
1
1
Eskage
Eskage
26 Maret 2015 | 4 tahun lalu

(Geguritan) Sliramu

istanamu mblegedu ing tengah kawulamu kang tansah mlaku nglumpukna duit sewu kanggo minterna bocah ing sekolah kang tansah owah : mergo ora ked

Fiksiana
165
1
1
Iman Suligi
Iman Suligi
08 Januari 2015 | 4 tahun lalu

Wigatekna

Besuk nalika pacul kelangan gagange Wedhung kelangan garane Kendhi prothol irunge Wajan kelangan kupinge Kori kelangan gemboke Kathok kelangan ko

Fiksiana
40
1
1
blogunik sekali
blogunik sekali
06 November 2014 | 4 tahun lalu

Contoh Geguritan Bahasa Jawa

contoh geguritan kali ini akan berisi tentang macam macam contoh geguritan yang biasanya muncul dalam kehidupan sehari hari contoh gegurtian sangat di

Humaniora
13768
1
1
Anjrah Lelono Broto
Anjrah Lelono Broto
23 Mei 2014 | 5 tahun lalu

AReBe Dhewe

Dening Anjrah Lelono Broto wong Indonesia dudu bocah wingi sore kang gampang lali kayadhene nyruput duduh tape ngorong nuli sumingkir kesi

Fiksiana
70
1
1
@yaz
@yaz
11 Maret 2014 | 5 tahun lalu

Kembang Mawar

Kembang mawar Wangimu nentremke jiwa Wernamu ngademke raga Abang pralambang nantang Yen disawang katon endah Panyanggamu kebak ri Yen dicekel ny

Fiksiana
94
1
1
Nur Fahmia
Nur Fahmia
14 April 2013 | 6 tahun lalu

Golek Panguripan-Geguritan

Saben lampu abang murup Sliramu nembang panguripan Nggenjreng gitar kentrung Nyuwara panjerite laku ________________________ Kringet tu

Fiksiana
1093
2
4
Kecoklatan Brantas
Anjrah Lelono Broto
Anjrah Lelono Broto
31 Desember 2012 | 6 tahun lalu

Kecoklatan Brantas

Oleh Anjrah Lelono Broto *) Brantas masih coklat, masai bibir kelu berujar ; Aku sadar, saat kita masih melenggang tanya menumpah salah p

Fiksiana
97
2
4