Mohon tunggu...
#geguritan
Geguritan: Masih ada Pagimu dan Pagiku
Abdul Azis
Abdul Azis
08 November 2020 | 3 bulan lalu

Geguritan: Masih ada Pagimu dan Pagiku

Masih ada pagimu Pagi juga untuk sayaItu akan menjadi perjalananMengangkat gerakan kaki untuk keindahanJangan biarkan dunia ini membuatmu sedihSe

Fiksiana
61
11
2
sagittaries_room
sagittaries_room
06 November 2020 | 3 bulan lalu

Antara Puisi, Geguritan, dan Haiku

Haloo Manteman.. yo opo rabake? (bagaimana kabarnya?), aku harap kalian selalu mendapatkan kebahagian kecil, namun terus berlangsung dalam kehidupanmu

Humaniora
131
1
2
sagittaries_room
sagittaries_room
05 November 2020 | 3 bulan lalu

Contoh Geguritan Menggunakan Nama Sendiri

Haloo Mantemaan.. Geguritan (puisi) di bawah ini aku buat karena harus memenuhi tugas bahasa Jawa semasa aku sekolah dulu (sekitar tahun 2017), karena

Fiksiana
601
8
1
Welinge Bu Guru
Vera Shinta
Vera Shinta
19 September 2020 | 5 bulan lalu

Welinge Bu Guru

Liputan6.comGeguritanCahAja pada sekolahOra merga kon dadi bodoTapi demi keslametan lan kesarasanNing umah bae.CahOra sekolah nanging kudu sinau ning&

Fiksiana
51
4
1
Geguritan | Alangan Urip
Suko Waspodo
Suko Waspodo
05 September 2020 | 5 bulan lalu

Geguritan | Alangan Urip

urip bisa uga angellan urip bisa uga kejemnanging wong ngati-atiamarga sliramu ora bodhosliramu njupuk keputusan sing angellan akeh pasulayansliramu n

Fiksiana
116
8
1
Geguritan: Atiku Kanggo Sliramu
Suko Waspodo
Suko Waspodo
03 September 2020 | 5 bulan lalu

Geguritan: Atiku Kanggo Sliramu

nalika sliramu mesem karo akurasane aku bakal kelangan awakku dhewesliramu menehi perasaan iki sing ngatasi akunalika tanganmu ana ing tanganku, aku k

Fiksiana
71
9
2
Puisi Dua Bahasa: Kidung Kangen (Syair Rindu)
Abdul Azis
Abdul Azis
02 September 2020 | 5 bulan lalu

Puisi Dua Bahasa: Kidung Kangen (Syair Rindu)

Bahasa JawaNangis keronto-ronto ono ing pelataranSinawang padang cahyaning rembulanSing thukul ono siseh wetanNandang kangen geguyonanBapak, mung liwa

Fiksiana
452
13
2
Geguritan | Aku Janji
Suko Waspodo
Suko Waspodo
02 September 2020 | 5 bulan lalu

Geguritan | Aku Janji

kadhangkala ing urip kita, sliramu bakal ambruknanging aku janji bakal nyekel sliramu ing tangankuaku ora bakal nate nggodha urip lan sembranaaku janj

Fiksiana
98
11
2
Secangkir Kopi dan Hujan, Tetiba Kurindukan
Ari Budiyanti
Ari Budiyanti
02 September 2020 | 5 bulan lalu

Secangkir Kopi dan Hujan, Tetiba Kurindukan

Aku masih teringat suatu kisah di masa laluSaat mbah kakung yang selalu menyajikan kisah menarikDengan secangkir kopi panas mengepulDi kala hujan masi

Fiksiana
900
60
13
Geguritan | Tansah Tresna Sliramu
Suko Waspodo
Suko Waspodo
01 September 2020 | 5 bulan lalu

Geguritan | Tansah Tresna Sliramu

sliramu nuduhake aku menawa katresnan iku benermenehi panglipur kanggo pracaya marang sliramusliramu tetep ing sandingku lan nyekel tangankumulangake

Fiksiana
303
14
2
MUHAMMAD ALI EFENDI
MUHAMMAD ALI EFENDI
06 Mei 2020 | 9 bulan lalu

Corona

Kabeh wong padha bubar  Kabeh wong padha ambyarKabeh wong padha ora iso gumuyuKabeh wong padha keplayuManungsa digdaya padha lemes tanpa tenagaOr

Fiksiana
361
1
2
Hartoyo san
Hartoyo san
05 Maret 2020 | 12 bulan lalu

Lungamu

:in memoriam SutiyonoAngin esuk mbabar kabar dhuhkitaLungamu tanpa sabawa, tanpa cecalaPindha thathit wayah ketigaGawe geter pater jroning jajaSiji mb

Fiksiana
36
1
2
sajak tello
sajak tello
23 Februari 2020 | 1 tahun lalu

Banyu Lan Lenga

Senajan podo banyuneSenajan podo benda caireNanging tetep ono bedoneKoyo langit lan awanSiji nanging dudu kemanunggalanKoyo srengenge lan wulanPodo ni

Fiksiana
37
1
2
Senja Ing Sandingkolo
sajak tello
sajak tello
22 Februari 2020 | 1 tahun lalu

Senja Ing Sandingkolo

SENJA ING SANDINGKOLOPisahan iku mesti gawe ati loroMbuh iku pisahan karo keluargo utowo koncoOpo meneh pisahan karo wong sing ditresnoSaben tetemu me

Fiksiana
303
1
2
Pamungkasaning Saresmi
Iwan Mtq.
Iwan Mtq.
14 Januari 2020 | 1 tahun lalu

Pamungkasaning Saresmi

Sri Ratu ngungunSila tepekur pati geniRina wengi samsoyo ningTapa brata pamuji GustiAngalawan sesakiting ragaGerah ParjiOtot bebayu kadyo dilolosiPiki

Fiksiana
137
1
2
Arjoko Setiono
Arjoko Setiono
11 November 2019 | 1 tahun lalu

Lila (Ikhlas)

Redi kawi dadi saksi tumrap geguritankuKang tansah nandang lara branta lara wuyungSlirane wus nate janji yen lunga bakale baliNanging nganthi seprene

Fiksiana
33
1
2
Puisi | Nak Mas Ropingi, Sumelehaken Emosi!
Limbuk
Limbuk
11 November 2019 | 1 tahun lalu

Puisi | Nak Mas Ropingi, Sumelehaken Emosi!

Nak Mas Guru Ropingi, lamun maos sadaya geguritan ingkang sampun panjenengan serat wonten tlatah fiksiana punika, setunggal kalih taksih wonten ingkan

Fiksiana
107
13
13
Puisi | Swarna Hati, Nulis Iku Kudu Nganggo Ati!
Limbuk
Limbuk
10 November 2019 | 1 tahun lalu

Puisi | Swarna Hati, Nulis Iku Kudu Nganggo Ati!

Nduk, Swarna Hati, maca geguritanmu Simbok kecuntal-cuntal kaya diuber setan. Kowe iku nulis apa jumpritan? Mlumpat kana mlumpat kene, persis kethek i

Fiksiana
119
9
5
Puisi | Syahrul Chelsky, Kowe Aja Gampang Patah Hati!
Limbuk
Limbuk
09 November 2019 | 1 tahun lalu

Puisi | Syahrul Chelsky, Kowe Aja Gampang Patah Hati!

Syahrul Chelsky, cah bagus. Saben maca larik-larik endah kang  mbok gurit, atiku perih kaya dirajah landepe clurit. Mripatku kaca-kaca. Mbrebes m

Fiksiana
155
10
16
Puisi | Zaldy Chan, Dolanmu Kurang Adoh!
Limbuk
Limbuk
08 November 2019 | 1 tahun lalu

Puisi | Zaldy Chan, Dolanmu Kurang Adoh!

Zaldy Chan, cah bagus. Seprana seprene anggone ngemati geguritanmu, dak pikir kurang adoh olehmu biyayakan. Mung mulek ing kunu-kunu wae. Ing lereping

Fiksiana
203
12
12