Mohon tunggu...
Hanny Setiawan
Hanny Setiawan Mohon Tunggu...

Twitter: @hannysetiawan Gerakan #hidupbenar, Solo Mengajar, SMI (Sekolah Musik Indonesia) http://www.hannysetiawan.com Think Right. Speak Right. Act Right.

Selanjutnya

Tutup

Politik

Wong Edan, Wedi Ra Keduman

14 Juli 2014   06:44 Diperbarui: 18 Juni 2015   06:24 300 2 5 Mohon Tunggu...

Iki omonge emang jaman edan

Nek ra ngedan ora keduman

Sing waras sakjane wis ngalah

Ning njut badala kingkong

Kei ati, ngrogoh rempelo, tur ngidak sirah

**

Iki omonge wolak-walike jaman

Pandhita, prajurit, kan ratu rajane

Kakehan polah, tur cangkeman

Dipikir mung gur ngedan

Nanging badala kingkong, dipikir waras jebule edan

**

Iki omonge jaman notonegoro

Golek raja sing iso noto negoro

Noto cangkem wae nyatane raiso

Rai gedhek, Cangkem gedhe

Badala! Kingkonge ompong ilang dalane

**

Iki nyatane jamane satria paningit

Ketoke raiso opo-opo, nyatane ora opo-opo

Otot kawat, balung wesi, getih raja

Ono wong edan wedi ra keduman

Di pithes satrio, rajane jaman

**

Pendekar Solo

Note:

tidak terima terjemahan :P..boleh coba google translate :)

VIDEO PILIHAN