Mohon tunggu...
#puisijawa
Panjenenenganipun Wonten Ing Ndonya
clara deo
clara deo
13 Juni 2019 | 3 bulan lalu

Panjenenenganipun Wonten Ing Ndonya

Dening : Clara DeoTatu tatunipun batos ngalampahi nerakaning ndonyaSampun sakmenten dinten, wulan, ngalampahi taunSaestu panjenenganipun mboten kiat d

Fiksiana
83
1
0
Puisi | Cidro
kang thole
kang thole
01 Februari 2019 | 7 bulan lalu

Puisi | Cidro

laraning loroora koyo wong kang nandang cidrocidroning roso ora gur agawe ngelu rogonanging tumempel jroning sukmosandung lamur dudu kesandung amargo

Fiksiana
12
1
0
Frengki Kontras
Frengki Kontras
20 Februari 2018 | 1 tahun lalu

Alam Kalangenan | Geguritan

Kayata semune wayah soreTanpa sunar panguripanKayata abang brananing wanci surupAwang-awang tanpa pamanggihSepi...sepi mampring!Tanpa ana bayu kang ku

Fiksiana
581
1
1
Dimas Aji
Dimas Aji
02 Juli 2017 | 2 tahun lalu

Kumpulan Puisi Jawa Karyaku

DIRGAHAYU POLRITanggal 1 Juli, dino bersejarah kanggo bapak ibu polisiSaben tahun diperingati minangka dina ambal warsane aparat penegak hukum, penjag

Fiksiana
2205
1
1
Noquba Z
Noquba Z
10 Maret 2016 | 3 tahun lalu

Kurangnya Peminat Puisi Jawa Geguritan

Puisi jawa atau dikenal juga dengan sebutan geguritan, makin hari semakin berkurang peminatnya. Hal ini disebabkan masyarakat jawa sudah mulai banyak

Fiksiana
180
1
1
Iman Suligi
Iman Suligi
08 Januari 2015 | 4 tahun lalu

Wigatekna

Besuk nalika pacul kelangan gagange Wedhung kelangan garane Kendhi prothol irunge Wajan kelangan kupinge Kori kelangan gemboke Kathok kelangan ko

Fiksiana
40
1
1
Hanny Setiawan
Hanny Setiawan
07 Agustus 2014 | 5 tahun lalu

Ora Dadi Ratu, Rasah Cangkeman

Ora Dadi Ratu, Rasah Cangkeman Cangkem siji nanging nggegirisi Diisi sego, mlebu weteng dadi tai Cangkem siji iso mateni Mbakar hutan koyo ngobo

Fiksiana
119
5
4
Hanny Setiawan
Hanny Setiawan
14 Juli 2014 | 5 tahun lalu

Wong Edan, Wedi Ra Keduman

Iki omonge emang jaman edan Nek ra ngedan ora keduman Sing waras sakjane wis ngalah Ning njut badala kingkong Kei ati, ngrogoh rempelo, tu

Politik
299
2
5
Omah Cekli Pinggir Kali
Iman Suligi
Iman Suligi
02 Desember 2012 | 6 tahun lalu

Omah Cekli Pinggir Kali

Fiksiana
179
2
5
Zidni Innayatur R
Zidni Innayatur R
29 Desember 2011 | 7 tahun lalu

Namung Sliramu

Sumilir angin wengi tansah sumribit Namung wewayanganmu kang ana ing pikiranku Tumemplek sliramu ana ing bathukku, ora isoh ucul Cemlorot lin

Fiksiana
120
2
5
Singgih Swasono
Singgih Swasono
18 November 2011 | 7 tahun lalu

Uthak-uthik Umil Gunung Gugur [Basa mBanyumas]

Ngendikane wong ilmune duwur Urip kuwe nandur, apike nandur jujur uripe akeh sedulur. Jarene wong mingkur, urip aja jujur jarene wong mingkar,

Fiksiana
75
1
4
Rini Purnomo
Rini Purnomo
02 Oktober 2011 | 7 tahun lalu

Kapangku

[caption id="" align="alignnone" width="185" caption="gambar saka Google"][/caption] Kapangku Dak untapake lungamu kanthi luh kang mili metu D

Fiksiana
148
1
4
Gubrak Jabrik
Gubrak Jabrik
22 Mei 2011 | 8 tahun lalu

Langitku Sepi.... Aku Kangen Mbah Carik

Sudah  lama mbah Carik tidak kelihatan, biasanya pagi pagi buta sudah terdengar desiran sapu lidi berirama, rapi ... pelan tapi pasti Ayam ay

Fiksiana
126
1
4