Mohon tunggu...
Pak Guru
Pak Guru Mohon Tunggu... Berusaha menjadi lebih baik

Guru ganteng yang murah senyum dan suka belajar menulis.

Selanjutnya

Tutup

Cerpen

Cerpenting: Toko Kebakaran

19 September 2020   07:18 Diperbarui: 19 September 2020   07:24 27 8 1 Mohon Tunggu...
Lihat foto
Cerpenting: Toko Kebakaran
Pixabay

Melasi yah. Nang tangga desa ana keluarga sing digosipna kena corona. Gegara mriyang sing akhire manjing rumah sakit. Mena mene pada mbully. Akhire sak wise di cek jebule negatif.

Cobaane ora mung kuwe tok. Sak wise balik sing rumah sakit, bengine kena cobaan maning. Toko sijine sing nang lia desa kebakaran. "Wis tiba ketiban anda" kuwe ungkapane. Mbuh kuwe kebakaran apa ana sing mbakar durung jelas infone.

Tokone sing kebakaran ludes, mung ana bekas-bekas kayu tok. Jarene uwong-uwong kerugiane nganti trilyunan. Sing nduwe sampeken syok. Padahal tokone sak petak, loken iya rugine nganti sak mono. 

Coba oh di etung sing ludes kena kebakaran apa bae? Ana mobile, motor, cakruk, truk lan lia liane sing jumlahe ora kur siji tok. 

Saiki toko "mainan" e mung katon kayu gosong. Wis ora wujud toko maning. Sing nduwe toko kudu sabar. Kanggo wong lia sing duwe toko juga kudu waspada eben ora kena musibah sing pada.

VIDEO PILIHAN
KONTEN MENARIK LAINNYA
x
19 September 2020