Mohon tunggu...
anggi pratama
anggi pratama Mohon Tunggu... Guru - Guru

orang yang semangat dengan hal baru

Selanjutnya

Tutup

Pendidikan

Cara Gampang Maca Aksara Jawa Kanggo Bocah Sekolah

30 November 2022   08:26 Diperbarui: 30 November 2022   08:28 416
+
Laporkan Konten
Laporkan Akun
Kompasiana adalah platform blog. Konten ini menjadi tanggung jawab bloger dan tidak mewakili pandangan redaksi Kompas.
Lihat foto
Pendidikan. Sumber ilustrasi: PEXELS/McElspeth

Aksara Jawa, utawane sing biasa diartikna Hanacaraka yakuwe huruf-kuruf tradisional Jawa. maca lan nulis Aksara Jawa, biasane dadi babagan sing angel kanggi bocah sekolah. amarga, Aksara Jawa nduweni karakteristik sing meh pada antare huruf siji lan sijine kang nggaew sngel menawa di emut-emut. sajane maca utawane nulis Aksara Jawa duduh perkara kang angel menawa dewek ngerti carane maca.

sing kapisan dhewek kudu kenal bentuk-bentuke Aksara Jawa lah kepriwe cara nganggone. Huruf dasar Aksara JAwa sing kudu dipahami yakuwe Aksara Legena. Aksara Legena. yakuwe Aksara Jawa sing durung ana woahan.

Wujud Aksara Jawa :

Menawa wis paham wujud aksara jawa, dhewek uga kudu latian nulis lan diapalna, banjur dijajal nulis tembung utawa ukara nganggo Aksara Jawa kasebut. supaya luwih gampang anggone ngapalna aksara jawa, dhewek uga bisa nggawe lagu kang ngamot huruf-hurus jawa kasebut, biasane bocah-bocah bakal gampang anggone ngemut Aksara Jawa kasebut

ngisor kiye salah siji conto sing bisa di praktekna, isine yakuwe huruf-huruf Jawa sing nduweni bentuk meh mirip siji karo sijine.

lagu kiye nganggo bahasa jawa, lan di tembangkan kanthi irama lagu Cublak-cublak Suweng

ha-la, pa-ya, ra-ga

na-ka, sa-da, elinga 

bentuke arep padha

wa-ca-dha, dhuwe cucuk

nga-ba-nya, ndhuwe payung

HALAMAN :
  1. 1
  2. 2
Mohon tunggu...

Lihat Konten Pendidikan Selengkapnya
Lihat Pendidikan Selengkapnya
Beri Komentar
Berkomentarlah secara bijaksana dan bertanggung jawab. Komentar sepenuhnya menjadi tanggung jawab komentator seperti diatur dalam UU ITE

Belum ada komentar. Jadilah yang pertama untuk memberikan komentar!

Video Pilihan

LAPORKAN KONTEN
Alasan
Laporkan Konten
Laporkan Akun