Mohon tunggu...
Siti Nazarotin
Siti Nazarotin Mohon Tunggu... Guru SDN Gogodeso 01 Blitar

Tebarkan manfaat lewat kata-kata.

Selanjutnya

Tutup

Humaniora Pilihan

"Nang Omah Wae", Isinen Kanthi Kegiatan Kang Migunani

11 April 2020   09:50 Diperbarui: 11 April 2020   09:42 676 33 11 Mohon Tunggu...
Lihat foto
"Nang Omah Wae", Isinen  Kanthi Kegiatan Kang Migunani
Sumber: Dreamstime.com/Family Muslim Stock Photos

Kepetung kawit tanggal 16 Maret 2020 nganti saiki, warga Indonesia ngenyangi himbauan saka pemerintah arupa "Stay at Home" ateges "Nang Omah Wae". 

WFH (Work From Home), ateges kerja saka omah kanggo para pegawai lan karyawan, uga sinau nang omah kanggo para murid.

Kabeh kuwi tujuane kanggo mutus penyebarane Virus Corona sing wis gawe sekabehe sendi kehidupan macet lan mandheg.

Kanggo ngisi kegiatan "Stay at Home", aja sumelang lan aja bingung. Akeh cara sing bisa dilakoni. Akeh kegiatan positif sing bisa dienyangi.

Ing ngisor iki bakal tak jlentrehake jenis kegiatan sing bisa dilakoni nalika "Stay at Home", ing antarane yaiku:

1. Olah-olah panganan.

Olah-olah panganan utawa masak, salah sawijine kegiatan kang nyenengake lan manfaate gedhe. Ora gedhe piye, wektumu ora sia-sia. Awakmu tambah prigel olah-olah, kluargamu ora bakal kaliren.

2. Resik-resik.

Kanggone kaum pekerja, resik-resik omah mesthi jarang dilakoni. Amarga ora sempat, saben dina kesusu. Wayah esuk alasan selak telat ngantor. Wayah awan alasane awak kesel.

Mula nalika "Stay at Home" ngene iki bisa dimanfaatne kanggo resik-resik omah.

3. Berkebun

HALAMAN :
  1. 1
  2. 2
  3. 3
VIDEO PILIHAN
KONTEN MENARIK LAINNYA
x