Mohon tunggu...
Efi anggriani
Efi anggriani Mohon Tunggu... Wiraswasta

Menulislah dan biarkan tulisanmu mengikuti takdirnya-Buya Hamka

Selanjutnya

Tutup

Humor

Dadi Wong Iklas Pancen Angel, Menjadi Orang Iklas Memang Sulit

2 Oktober 2019   10:14 Diperbarui: 2 Oktober 2019   10:19 0 6 2 Mohon Tunggu...

Dadi wong iklas kui pancen angel.Ngomong gampang iklas..iklas..iklas,sabar..kamongko neng njero ati muntup-muntup koyo arep mbedhoso koyo gunung api muntahke lahar.

Kadangkolo ora samben uwong iso iklas njobo njero.Njobone iklas neng njerone getem-getem golek cara piye le iso mbales.

Cerito ngoyoworo

Sarmikun muni iklas neng ngarepe kenyo sik disenengi banget'yo ora opo-opo aku iklas kok nek sampeyan seneng uripe milih dheweke'

Kamongko dheweke ora iklas blas,nesu muring-muring samben ndino nganti bapa biyunge do gumun njuk bocah iki kangslupan opo?

Njuk golek cara piye ben dendam kesumate iso mbales kabeh.Gawe crito ngoyoworo nek kenyo sik disenengi mau wis pokoke diapak-apakno karo dheweke,kamongko sakjane ora,wong dipenthelemfi

Kabeh kaget njuk podho pitakonan,pacare kenyo mau ujug-ujug  medhot katresnan,Sarmikun seneng ora jamak,kenyo ne bakal bali karo dheweke.Nanging suwalike wes kenyane ora bali,malah mlebu kunjoro amargo gawe hoaks.

Diterjemahkan dalam bahasa Indonesia

Menjadi iklas itu memang sangat sulit.Bilang iklas itu gampang.Iklas..iklas..iklas..padahal dalam hatinya siap menyemburkan api amarah laksana gunung berapi yang memuntahkan lahar.

Kadangkala tiap orang memiliki kadar keiklasan yang berbeda,juga kadang iklas di luar namun di dalamnya sedang menjerang air panas mencari cara untuk membalas dendam.

Sebuah cerita rekayasa

HALAMAN :
  1. 1
  2. 2
KONTEN MENARIK LAINNYA
x