Mohon tunggu...
Atep Yogaswara
Atep Yogaswara Mohon Tunggu... Guru - Menulis adalah ungkapan rasa
Akun Diblokir

Akun ini diblokir karena melanggar Syarat dan Ketentuan Kompasiana.
Untuk informasi lebih lanjut Anda dapat menghubungi kami melalui fitur bantuan.

Penulis bernama Atep Yogaswara, S.S, M.Pd. Nama Pena Kang Yoga.

Selanjutnya

Tutup

Sosbud

Pangauban Kawih Sunda Sekar Kawinayan Purwakarta: Latihan Pupuh

23 Oktober 2021   10:53 Diperbarui: 23 Oktober 2021   11:24 190 2 0
+
Laporkan Konten
Laporkan Akun
Lihat foto
Foto: Dokumentasi Pribadi

Sampurasun

Purwakarta. Saptu,23/10/2021. Pangauban Kawih Sunda Sekar Kawinayan Purwakarta, nu dipingpin ku H. Ade Suryadin, S.Pd, M.Pd. Gawe bareng jeung MGMP Basa Sunda Purwakarta, nu dipupuhuan ku Achmad Sopian Effendi,M.Pd.Dinten saptu ieu ngayakeun latihan pupuh kanggo parasiswa SD jeung SMP. Kagiatan ieu dirojong ku Kepala Dinas Pendidikan Kabupaten Purwakarta, Dr. H. Purwanto. Salajengna oge dihadiran Hj. Onih, seniman Sunda Purwakarta, ais pangampih pangauban tur diwuwuh ku Dr. Indra Budiman, dosen UNSIKA, nu mikayaah tur mikareueus kana kawih Sunda.

"Dina raraga ngolah daya tur miara ajen budaya, salajengna mugia Kawih Sunda dipiboga kalayan dipikaresep masyarakat Sunda, pikeun ngahontal Kawih Sunda kudu jadi pribumi di tempat lahirna (sarakanana), dipiboga ku urang Sunda dimana wae ayana, jadi tameng pangaruh budaya asing nu teu mangpaat sarta teu luyu jeung kapribadian urang Sunda", ceuk H.Ade Suryadin, S.Pd,M.Pd.

Foto: Dokumentasi Pribadi
Foto: Dokumentasi Pribadi

Pangauban Kawih Sunda Sekar Kawinayan Purwakarta ngabagi jirangan latihan pupuh. Latihan tabuh 09.00 - 11.30 kanggo SD. Tabuh 12.30 - 15.00 kanggo SMP. Midangkeun latihan Pupuh Pucung kanggo SD (Istri/Pameget). Pupuh Mijil kanggo SMP (Istri/Pameget).

Tempat latihan di sekretariat Pangauban Kawih Sunda Sekar Kawinayan.Alamat Desa Citalang, Kec. Purwakarta, Kabupaten Purwakarta, Jawa Barat 4111.
Teu hilap Protokol kasehatan tetep dijalankeun, utami kedah nganggo masker, ngajaga anggang sareng wawasuh panangan.

Cag!
Kang Yoga

Mohon tunggu...

Lihat Konten Sosbud Selengkapnya
Lihat Sosbud Selengkapnya
Beri Komentar
Berkomentarlah secara bijaksana dan bertanggung jawab. Komentar sepenuhnya menjadi tanggung jawab komentator seperti diatur dalam UU ITE

Belum ada komentar. Jadilah yang pertama untuk memberikan komentar!
VIDEO PILIHAN
LAPORKAN KONTEN
Alasan