SAYID JUMIANTO, S.PD
SAYID JUMIANTO, S.PD profesional

****menulis adalah memulai perubahan>>>> Menjadi guru yang mulai menulis lagi Senang membaca dan mengajar serta berbagi ilmu untuk semuanya dimana saja

Selanjutnya

Tutup

Politik

Okeh Gajah Ngidak Rapak Saiki

14 September 2017   16:11 Diperbarui: 14 September 2017   16:21 242 0 0
Okeh Gajah Ngidak Rapak Saiki
Dok.pri

Okeh Gajah ngidak rapak saiki..

:Al-Sayyid jumianto


Aku gumun sakumur-umur yo jaman saiki yen nglanggar aturan malah bangga. Piye to lha alasan kesusu nyelonong bangjo, kayane okeh wong buta warna saiki.

Opo maneh kahanan sik oleh amanah rakyat malah sengaja opo ora sengaja gelem duwet sitik neng jenenge kucem kecel aparat kang nangani bab korupsi.

Aneh maneh saiki malah aparat yo polisi, jeksa, hakim , pns, aparatur negoro, bupati, gubernur, malahan ugo gelem melu bisikane setan yo katut korupsi, gelem dol tinuku perkara lan gelem nompo rejeki haram iki sik marai prehatin.

Aku ora arep ngomongke bab sopo sik kecekel aparat hukum aming ono pitakon ono atiku njero dadha

"opo korupsi kuwi gawean?"

"opo yen oleh amanah kuwi kudu njur kabeh berubah gaya uripe?'

Aku ugo ora iso  njawab pitakonan loro kuwi aku ming nepake awaku dhewe lan kanggo pembelajaran diri opo yen oleh amanah, jabatan kudu berubah uripe lan kudu iso ngambyuk"trend" pergaulan kaya kancane ndhuwe motor anyar, kudu nduwe?, opo yen koncone nduwe bojo anyar awake dhewe kudu nduwe ugo?

jawabe ora neng saiki saja pada ora ngerti yen saiki okeh gajah ngidak rapak, okeh pejabat kang gawe aturan di langgar dhewe.

Aku yo ora ngiro akeh tokoh apik-apik, reformis, lan dipercaya audiencene neng kecekel amergo korupsi lan gelem duwit sogokan, prehatin.


#alsayyidja1492017