Mohon tunggu...
Rifki Feriandi
Rifki Feriandi Mohon Tunggu... Open minded, easy going,

telat daki.... telat jalan-jalan.... tapi enjoy the life sajah...

Selanjutnya

Tutup

Birokrasi Pilihan

Karpridey Munggaran: Si Jangkung, Si Jupi Jeung Lalaki Rancunit

13 Maret 2016   17:23 Diperbarui: 13 Maret 2016   17:25 122 1 2 Mohon Tunggu...

[caption caption="CFD - Karpridey Semanggi | Rifki Feriandi"][/caption]Saumur nyunyuhun hulu, asa karek ayeuna rurumpaheun ka Jalan Sudirman, Jakarta di poe Ahad. Enya, poean teu meunang aya kareta mesin ti isuk jedur nepi ka tengah poe jeder, nu ilahar di sebut Karpridey ataw Ce-ep-de tea. Nya kumaha tara ulin ka dieu atuh. Najan rarasaan mah hirup teh ukur di Pamulang,  Jakarta nyingcet, ngan nyeta asa ku jauh teuing ti imah teh. Padahal mah jauh keneh Bekasi, lin?

Ngahaja geus jangjian ti saminggon kaliwat jeung si Ade, si bungsu genep taun, urang ngahaja sasapedahan di Senayan. Najan geus dipapatahan hudang leuwih anggang, tetep we si Ade mah juhe jiga bapana. Enya, jurig hees. Nu rek indit jam lima saparapat – satengah genepan, bleng weh genep saparapat karek siap-siap.

Alhamdulillah gening, nu dipikasieun teh, enya macet, teu kaalaman. Ngan ukur satengah jam-an di jalan. Alhamdulillah oge, aya parkiran hiji deui di Senayan. Jrut kuring jeung si Ade turun. Sapedah diturunkeun. Tas hideung disolendangkeun. Rada tarapti bebekelan tadi teh. Eusina nya inumeun, bekel roti satangkep, jajanan budak jeung.....hape nu bisa motret. Teu mawa kamera alus nu dikeker diputer-puter. Baheula boga hiji, alus harita mah, ngan rusak ku si Cikal. Keun weh, da ayeuna mah motret teh teu kudu make kamera pan.

Nu jangkung

Lir ibarat panganten, asup ka jalan Jenderal Sudirman teh kuring jeung si Ade dipapag, sarupa lah jiga dipapag lengser. Nu mapagna teh wanoja nu teu bisa cicing lir ibarat cacing kapanasan. Meureun ieu nu disebut Zumba teh, ngageol keur olah raga. Nya asa teu pati beda jeung nu mapag di ce-ep-de bubat Bandung. Bedana teh nu mapag di dieu mah wanoja ngora, di ditu mah teu pati ngora. Ah, teu ngiluan dansa kuring mah. Euweuh peta.

Leupas ti “kariaan”, ti kajauhan kaciri aya dua jelema begang pisan. Nyeta ceking pisan teh sabab jelema eta teh jangkung pisan jiga tihang listrik. Nya puguh da maranehna teh badut. Lain badut mah mana aya nu daek nangtung dina kai panjang, hese-hese ngajaga kasaimbangan, jeung make calana koneng enay. Kitu na teh deui pantes, maranehna nangtung di hareupeun panggung “kariaan” nu kadua. Nu ieu mah rada seurieus, diayakeun ku salah sahiji partey. Nu datang na ge gegeden, menteri. Kaciri ti kajauhan menteri jeung nu baheula jadi menteri. Maranehna gening teu beda jiga urang biasa, make kaos oblong . Bener, da menteri oge manusa kawas urang.

[caption caption="Nu jangkung di Ce-ep-de | Rifki Feriandi"]

[/caption]

Si Jupi

Karpridey jang sabagean batur mah keur kasehatan. Kitu mah pantes loba nu ngagoseh sapedah jeung lumpat seurieus naker. Beda jeung kuring mah. Minangka karpridey munggaran, kuring jeung si Ade malah loba ...selpi jeung wepi. “Kita berdua teh sama, Si Jupi. Jurig Selpi”, meureun kitu komentar batur.

Nya wajar atuh loba selpi oge. Iraha boa coba kuring dipoto hareupeun patung Jenderal Sudirman? Salian ti poe ieu, bisa teu dipoto di handapeun Jembatan Semanggi? Pan henteu. Nyiar-nyiar ditewak pulisi. Jeung, sakali-kali atuh ngaramekeun Bunderan HI seselpian di dinya. Maenya nu bisa selpi teh nu demo wungkul.

[caption caption="Iraha deui selpi di hareupeun patung Jenderal Sudirman | Rifki Feriandi"]

[/caption]

HALAMAN :
  1. 1
  2. 2
VIDEO PILIHAN