Randi Herdiansyah
Randi Herdiansyah

Mahasiswa Sekolah Tinggi Ilmu Komunikasi Bandung ( STIKOM BANDUNG) TA 2017

Selanjutnya

Tutup

Bahasa

[Budaya Sunda] Ngamumule Budaya Nu di Pikanyaah

2 Agustus 2018   22:50 Diperbarui: 2 Agustus 2018   23:22 1124 0 0

Sunda nyaeta bahasa nu sapopoe ku simkuring di ucap keun, naha kudu sunda ? Rumaos orang sunda, Naha teu Indonesia wae ngangge bahasa na ? Kumaha nya da Bahasa Indonesia teh asa gugup, ai ku Bahasa Sunda mah ninggal rerencangan nyarios sunda komo deui sunda lemes asa enakeun di kupingan na.

Bahasa Sunda ayeuna dugi ka iraha ge moal dugi ka parem parem sabab aya jiwa nu parantos aya di jiwa na orang sunda, Sabab kudu ti ayena ku barudak ngora digerakeun deui meh aya generasi nu ngamumule budaya sunda, tong saukur ngarumaos orang sunda tapi kedah ngamumule oge, naha kedah ngamumule ? Da bade kusaha atuh upami teu di mumule ku barudak ayena.

Ngan abdi salaku Barudak ayena rada kecewa, sabab barudak alalit ayena tos di parasihan hp, tos teu aya deui seni seni na teh, tinu aya na di pedalaman conto na : - Tasikmalaya, Garut, Sumedang sasejena.

Di bandung kota mah tos jarang kumargi nya eta tos di parasihan hp, da majarkeun na teh meh teu ogo, meh jempling, padahal karunya ka diri barudak na, conto nu sejen na ayena tos jarang ninggal abi barudak anu maraen kaleci, adu gempok , adu gambar, congkak, ucing ucingan, ayena nu ku abi tinggal maraen hp we bade di jalan bade di bumi, karunya. 

Kumargi ayena hayu urang sasarengan ngabangun deui nga usum keun nu heubel janten aya deui, salaku barudak ngora sok hayu bangun dei meh bandung teh beuki kapandang ku bahasa sunda nu nu sarae, wisata na sarae, kuliner na sarae, pemandangana sarae, hayu urang sasarengan ngabangun deui. Hatur nuhun .