Mohon tunggu...
Kompasiana Cibinong
Kompasiana Cibinong Mohon Tunggu... Kompasiana Cibinong, menulis berita dan cerita dalam bahasa Sunda dan Indonesia

Kompasiana Cibinong, menulis berita dan cerita dalam bahasa Sunda dan Indonesia

Selanjutnya

Tutup

Pemerintahan

PNS jeung Honorer, Tanggung Jawabna Sarua Hakna Beda

16 November 2019   08:26 Diperbarui: 16 November 2019   08:24 37 1 1 Mohon Tunggu...

"Bapak Ibu silakan cek rekening Neng Serti udah masuk" ceuk hiji ibu guru PNS dina hiji grup WA.

Saminggu sammhna, di grup WA nu sarua, aya pengumuman ti Bendahara Sekolah, "Bapak dan Ibu PNS TPP sudah cair, silakan ambil ke TU,semoga berkah"

Tangtu nu macana teh boh guru-TU PNS boh guru-pagawe honorer. Da sarua sagrup tea. 

Duka kumaha perasaan para kaum honorer macaan pengumuman kawas kitu. Da saenyana gajih-beubeunangan guru PNS teh lain bae gajih, lamun ditotal-total sabulan teh bisa narima leuwi ti tilu gajih: gajih poko, sertifikasi, Tambahan Perbaikan Penghasilan, tambahan ti sakola,jeung nu sejenna. 

Tangtu beda jeung guru PNS bareto. Eta kudu disukuran. Ciri nagara boga perhatian nu daria ka PNS kaasup para guru.

Alhamdulillah. Naon bae kudu disukuran. Komo keluarga kuring mah kaasup kaum guru. Lanceuk, mamang, bibi, alo,jaradi guru. Boh nu PNS boh nu honorer. 

Teu, teu aya saeutik oge cemburu sosial. Malah, miharep mah gajih jeung tunjangan para PNS kaasup kaum guru teh ditambahan tiap taunna.

Hal kitu teh dipihare para PNS leuwih rancage hade gawe. Leuwih getol digawena. Leuwih kratif dina gawe sapopoena.

Ngan bae, naon nu dicangking ku PNS jauh pisan jeung nasib pagawe honorer. Komo guru honorer di sakola swasta jeung sakola negeri mah. Jauh pisan. Loba deuh data jeung faktana. Tinggal mukaan Google, atawa lamun can yakin, hayu, survei langsung ka Bogor atawa Cianjur. Kuring siap nganteur. 

Lain bae soal penghasilan, tapi status pagawena oge teu saeutik nu teu jelas. Aya nu surat tugasna ti kapala sakola, aya nu ti bupati/walikota, aya nu ti yayasan.

Saba surat tugas ngan ti kepsek, nya iraha bae bisa dikaluarkeun.

HALAMAN :
  1. 1
  2. 2
VIDEO PILIHAN