Mohon tunggu...
DIDIK SAMENPATI
DIDIK SAMENPATI Mohon Tunggu... aku sedang berjalan ditenagh arang membakar kaki

Aquarius

Selanjutnya

Tutup

Puisi

Sedekah Para Raja

29 Januari 2020   13:29 Diperbarui: 29 Januari 2020   13:35 17 1 0 Mohon Tunggu...
Sedekah Para Raja
sedekah para raja (ertega dokpri)

dalam jawa sedekah para raja itu tak dapat dilihat Orang

Kurmat Kulo dumateng Penjenangan

lormat udan seloso kliwon

sanggolo lan candrane  tahun Jemuwah pon

khurmat dumaten Mbok dewi siti fatimah nyi ajeg gledeg kang nyimpen pari sak rojokoyone

was taliwangke , nogo dino, nogosasi, nogo taun Kalijatingarang

kurmat wali 8 siji ketingal neng tanah pulo jowo

Sunan jogo Kali bale pomahane

kormat pisah sak tundhun, sak prank sak pomahane 

Jame enem kangge piranti sedah timoyo..

jinangkung keselametan kathan kathah ..ingkhang Khalal ingkah kathanh

kangge barokahipun bocah bocah lan bale pomah.

mbah kasdud , pekalongan Kidul, karangsumber . 12-2-2019

VIDEO PILIHAN
KONTEN MENARIK LAINNYA
x