Mohon tunggu...
Sapta Ningtias
Sapta Ningtias Mohon Tunggu... Pelajar Sekolah - pelajar

hobi membaca

Selanjutnya

Tutup

Foodie

Onde Onde

20 November 2024   08:18 Diperbarui: 20 November 2024   08:20 28
+
Laporkan Konten
Laporkan Akun
Kompasiana adalah platform blog. Konten ini menjadi tanggung jawab bloger dan tidak mewakili pandangan redaksi Kompas.
Lihat foto
Foodie. Sumber ilustrasi: FREEPIK/Freepik

   onde-onde yaiku salah sijine panganan tradisional jawa Sing paling populer lan di gemari dening wong Jawa lan wong-wong liya. Panganan iki uga dikenal tekstur khas sing kenyal.

  onde-onde minangka salah sijine Jajanan pasar Sing bisa di anggonke dadi panganan saji-Saji lan panganan durung saji, wong-wong Jawa padha kedah seneng karo rasane sing legi, onde onde di gawe saka tepung ketan, kanggo ngasilke tekstur sing kenyal lan alus. 

   adonan diiseni karo gula Jawa kanggo njaluk rasa legi sing khas, isian  nganggo gula Jawa minangka Ciri khas tradisi kanggo rasa Onde onde. Carane nggae onde onde iku gampang Tepung ketan Sing di campur karo banyu lan diuleni supaya ngasilake adonan sing elastis. Adonan iki di bentuk bunder-bunder lan diiseni gula Jawa. 

onde-onde iki di goreng nganti warnae kecoklatan lan renyah, kanthi caraiki onde-onde bakal muncul minangka sajian  kang menarik lan enak 

nika kanthi kemawon, onde onde iki minangka Ikon tradisi lan budaya jawa sing ora bakal kedadean ing sapisan lan wong - wong Jawa uga bakal tetep setya menikmati cita rasa lan kekenyalan saka Onde. Onde iki

Baca konten-konten menarik Kompasiana langsung dari smartphone kamu. Follow channel WhatsApp Kompasiana sekarang di sini: https://whatsapp.com/channel/0029VaYjYaL4Spk7WflFYJ2H

Mohon tunggu...

Lihat Konten Foodie Selengkapnya
Lihat Foodie Selengkapnya
Beri Komentar
Berkomentarlah secara bijaksana dan bertanggung jawab. Komentar sepenuhnya menjadi tanggung jawab komentator seperti diatur dalam UU ITE

Belum ada komentar. Jadilah yang pertama untuk memberikan komentar!
LAPORKAN KONTEN
Alasan
Laporkan Konten
Laporkan Akun