Mohon tunggu...
Bangun Sayekti
Bangun Sayekti Mohon Tunggu... Pensiunan Pegawai Negeri Sipil

Lahir di Metro Lampung. Pendidikan terakhir, lulus Sarjana dan Apoteker Fakultas Farmasi Universitas Gadjah Mada di Yogyakarta.

Selanjutnya

Tutup

Puisi Pilihan

Ratu Adil

5 April 2021   06:29 Diperbarui: 5 April 2021   06:31 136 4 0 Mohon Tunggu...

Mangertio gegayutan ratu adil sang suci

Iku mau ora liyo wujud sanepan jati

Gegambaran wujud mbesuk ing nuswantoro iki

Adil lan makmur pancen iku wujud kang kito udi

Sejatine satriyo piningit ora wujud manungso

Amargo iku kang kuoso sing ono jagad iro

Kapan biso ratu adil madeg ing nuswantoro

Yen sang suci wis dingerteni marang wong sak negoro

Kadang bongso nenuwuno maring kang moho kuoso

Gegandengan asto lan pangreh projo kanggo mbangun negoro

Dho singkirno pasulayan sasomo putro bongso

HALAMAN :
  1. 1
  2. 2
  3. 3
VIDEO PILIHAN
KONTEN MENARIK LAINNYA
x