SAYID JUMIANTO, S.PD
SAYID JUMIANTO, S.PD profesional

****menulis adalah memulai perubahan>>>> Menjadi guru yang mulai menulis lagi Senang membaca dan mengajar serta berbagi ilmu untuk semuanya dimana saja

Selanjutnya

Tutup

Cerpen

"Ngoyak" Macan Kuru

15 November 2017   05:51 Diperbarui: 15 November 2017   05:58 115 3 2

Al-sayyid jumianto


Isuk iki kabeh wong tangi subuh

Kaget suworo kentongan

Titir..


Deso kang sepi dadi rame

Kabeh metu

Ono macan mlebu kampung


Macane kuru

Kurang mangan

Opo mergo


Alase keno proyek dalan tol, bandara

Opo mergo alase keno proyek perumahan

Kabeh kaget


Macane kledang-kledang koyo pasrah

 trimo dicekel menungso

Nggilani neng marahi ngguyu


Macane medun

Ora ngerti mergo ngelih

Opo liyane


Sebab kidang lan babi

Dipangan menungso

Macane bingung


Saiki do dicekel

Digowo neng balai deso

Macane pasrah, lorenge ilang


Malah wong podo sorak

Saiki dileboke kebon binatang wae

Lhe tangi wes esuk


Aku kaget

Jebul mung ngimpi

Ngoyak macan

15112017